In 10 stappen naar uw nieuwe (t)huis

U wilt zelf een huis bouwen. Maar waar moet u beginnen en waar moet u allemaal aan denken bij zo’n ingewikkeld proces? Bij VarexHuis helpen we u graag. Ons deskundige bouwteam begeleidt u van schets tot oplevering. Hoe we dit doen? U leest het in ons stappenplan.

STAP 1: Geef uw woonwensen aan

Maak een afspraak met onze verkoopadviseur en bespreek uw woonwensen aan tafel. U heeft dan een optie op een kavel of een kavel in bezit. U kunt voorafgaand aan deze afspraak op uw eigen Pinterest account VarexHuis volgen en een wensenbord aanmaken VarexHuis wensenbord aanmaken. Via uw Instagram account volgt u VarexHuis en liked u de beelden van uw droomwoning wensen VarexHuis Instagram. Hierbij slaat u uw wensen op voor het exterieur en interieur van uw nieuwe huis. Uw woonwensen worden door de architect vertaald naar een voor u op maat gemaakt schetsontwerp.

STAP 2: Schetsontwerp met prijsopgave

Naar aanleiding van een oriënterend gesprek met onze verkoopadviseur besluit u of onze architect aan de slag gaat met een op maat gemaakt schetsontwerp van uw VarexHuis. In een vrijblijvend gesprek met onze adviseur ontvangt u het gratis ontwerp, samen met een all-in prijsopgave. Hierbij hebben we alle kosten inzichtelijk gemaakt. Zo weet u vooraf exact waar u aan toe bent.

STAP 3: Voorovereenkomst & Welstand

Samen met u werken we het schetsontwerp verder uit. Is het ontwerp geheel naar wens? Dan vragen we u een voorovereenkomst te ondertekenen. Hiermee geeft u opdracht aan onze architect om uw ontwerp gereed te maken voor de welstandscommissie.

STAP 4: Aannemingsovereenkomst

Nadat de welstandscommissie het ontwerp heeft goedgekeurd, stellen we de aannemingsovereenkomst op. Omdat VarexHuis is aangesloten bij Stichting Waarborgfonds Koopwoningen (SWK) gebruiken we de modelovereenkomst van SWK. Dit geeft u de zekerheid dat de overeenkomst door onafhankelijke partijen is bekrachtigd en dat uw belangen zijn gewaarborgd.

STAP 5: Uitwerking vergunningaanvraag

Zodra de aannemingsovereenkomst is ondertekend werkt onze architect de vergunningaanvraag voor u uit. Hiervoor maakt hij de nodige tekeningen en berekeningen. Ook onze constructeur gaat in dit stadium berekenen. De voorbereiding van uw vergunningaanvraag duurt ongeveer 6 weken.

STAP 6: Aanvraag omgevingsvergunning

Binnen 8 weken neemt de gemeente een besluit over uw aangevraagde omgevingsvergunning. Deze termijn kan eenmalig met 6 weken door de gemeente worden verlengd. Zodra uw vergunning is verleend gaat de bezwaartermijn in. Dit is een termijn van 6 weken, waarin belanghebbenden bezwaar kunnen maken tegen uw vergunning. Als er geen bezwaar wordt ingediend is uw vergunning onherroepelijk.

STAP 7: Werkvoorbereiding

In de daaropvolgende weken wordt er al hard gewerkt aan uw huis. Het lichtbeton casco wordt gefabriceerd, de overige materialen worden besteld en alle onderdelen worden zorgvuldig ingepland. Na ongeveer 12 weken* kan de bouw écht beginnen.

* Afhankelijk van levertijden

STAP 8: Bouw

Nadat de fundering is gelegd gaat de bouw razendsnel. Het lichtbeton casco wordt binnen enkele dagen opgebouwd. Vervolgens wordt de woning traditioneel afgebouwd, met gebruik van prefab elementen uit onze eigen werkplaats. De hele bouw duurt slechts ca. 4 tot 5 maanden.

STAP 9: Vooroplevering & Oplevering

Aan het eind van de bouwperiode plannen we de vooroplevering in. Hierbij loopt onze uitvoerder samen met u door de woning en noteert hij eventuele gebreken. Deze gebreken worden zoveel mogelijk hersteld vóór de daadwerkelijke oplevering, die een week later plaatsvindt.

STAP 10: Welkom in uw nieuwe (t)huis

Na de officiële oplevering is het zover: u ontvangt de sleutel van uw nieuwe huis! Nu is het aan u om er een echt ‘thuis’ van te maken. Wij wensen u in ieder geval heel veel woonplezier. En komt u toch nog een puntje tegen? Dan kunt u natuurlijk gebruik maken van onze ijzersterke garantie.

Blijf altijd op de hoogte met onze digitale nieuwsbrief

AANMELDEN VOOR DE NIEUWSBRIEF