Ervaringen van VarexHuis klanten

De tevreden VarexHuis klant als ambassadeur voor ons bouwconcept. Meer kunnen we ons niet wensen! Onze klanten delen hun trots graag met u, tijdens een Open VarexHuis of in een ervaringsverhaal. Niet alleen als wij het vragen, maar ook op Bouwnu.nl de onafhankelijke vergelijkingswebsite voor de woningbouw en externe media, zoals het magazine Kavel & Huis.

"VarexHuis hoefde ons eigen ontwerp op maar drie punten te wijzigen om de woning ook te kunnen realiseren"

In heel Nederland staat er geen huis dat lijkt op de woning die Ella en Leo zelf hebben ontworpen. Ze wilden absoluut geen standaard woning op de kavel die uitzicht biedt op de Dom van Brielle. VarexHuis hoefde het ontwerp op maar drie punten te wijzigen om de woning binnen hun bouwsysteem ook te kunnen realiseren.

"We vielen voor de duidelijkheid die VarexHuis ons vooraf gaf en de flexibiliteit tijdens het hele proces"

Toen we geen bestaande woning vonden om er onze woonwensen te realiseren, raakten we steeds meer overtuigd wat we wilden. Dat was om te beginnen een moderne landelijke stijl. We wilden onder andere vier slaapkamers en in ons gezinsleven is de keuken de centrale plek.

"Ze namen ons van meet af aan serieus en dat wil je toch? Het gaat niet om een zakje frites!"

Bij VarexHuis hadden ze in no-time een fraai schetsontwerp plus een acceptabele offerte en waren ze voortdurend attent en adequaat. Ze namen ons van meet af aan serieus en er werd goed geluisterd, dat wil je toch!

"Wat ons trof was de duidelijke communicatie en het complete verhaal wat ze ons voorschotelden"

Een nieuwe woning hoefde niet per se, maar iets meer ruimte om het huis zou niet onprettig zijn. De bouwplannen werden concreet toen Leontine en Bas tegen een bouwkavel aanliepen in de wijk Blokhoeve. Een bekende wees hun op de mogelijkheden van een VarexHuis.

"Bij VarexHuis voelden we ons serieus genomen"

In Varik staat een nieuw VarexHuis, een prachtig karakteristieke jaren ’30 woning, maar dan van het bouwjaar 2017. Marijke en Koos woonden tot voor kort in Leidsche Rijn, de grootste Vinex-wijk van Nederland. De voortdurende drukte hebben ze nu ingeruild voor hun nieuwe woongeluk in het lieflijke Betuwse rivierenlandschap.

“We waren meteen enthousiast over het laten bouwen van een VarexHuis.”

Hun dochter, schoonzoon en twee kleinkinderen woonden in Hengelo. De wens om ook in Twente te gaan wonen, bestond bij Chris en Ria daarom al een tijdje. Op het Beekparkfestival in Borne werd de vervulling van die woonwens ineens een stuk concreter toen een van de makelaars Chris een brochure meegaf van VarexHuis.

“De bouw was eigenlijk probleemloos en supersnel.”

Het wordt wel eens beweerd, zeker door bouwbedrijven, dat de derde woning die je bouwt echt perfect zal zijn. Geertrui en Gijs met drie kinderen in Limburg denken daar anders over: “Wij woonden redelijk tevreden op korte afstand in onze eerste nieuwbouwwoning. Wat we misten was ruimte, binnen én buiten het huis. Onze wensen waren dus ruimte én licht.”

“We hebben een moordtijd gehad!”

Vijftien jaar geleden werden Johan en Caroline verliefd op VarexHuis. Toch kozen ze toen niet voor VarexHuis, maar voor een nieuwe woning in projectbouw. Jaren later begon het toch weer te kriebelen. En toen er een prachtig plekje aan het water in Zaltbommel beschikbaar kwam, was de keuze snel gemaakt. We spreken hen tijdens het open huis in hun nieuwe woning.

“Voor ons was belangrijk dat we direct een 'klik' hadden!”

Nabij het prachtige Abcoude woont het gezin van Nicolien en Niels met hun twee jonge kinderen. Zij zijn heel trots op hun VarexHuis met o.a. een aangebouwde garage en een enorme(!) zolderetage. In een oogwenk is te zien dat die trots terecht is.

“Wij wilden ons huis ‘anders dan anders’ maken.”

Een blikvanger in eigen tuin, dat was precies wat Ted en Ingmar graag wilden: “Iets anders dan een standaard huis, de flexibele systeembouw van VarexHuis laat dat prima toe! Aanvankelijk wil je wel een heleboel maar je bent nog onwetend over wat er allemaal mogelijk is, plus wat de kosten zullen zijn.”

“Je kunt met dit concept alle kanten uit.“

Dit gezin woonde al enkele jaren in de buurt en met de aanschaf van deze kavel van ca. 810 m2 ontstond het plan om deze VarexHuis variant te ontwikkelen. Eefke: “Je kunt met dit concept als vertrekpunt alle kanten uit. Gaandeweg werd het steeds luxer; wij wilden graag enkele klassieke elementen met landelijkheid combineren.”

Blijf altijd op de hoogte met onze digitale nieuwsbrief

AANMELDEN VOOR DE NIEUWSBRIEF