“De bouw was eigenlijk probleemloos
en supersnel.”

Het wordt wel eens beweerd, zeker door bouwbedrijven, dat de derde woning die je bouwt echt perfect zal zijn. Geertrui en Gijs met drie kinderen in Limburg denken daar anders over: “Wij woonden redelijk tevreden op korte afstand in onze eerste nieuwbouwwoning. Wat we misten was ruimte, binnen én buiten het huis. Onze wensen waren dus ruimte én licht.”

De ervaringen met VarexHuis van Gijs en Geertrui

Het wordt wel eens beweerd, zeker door bouwbedrijven, dat de derde woning die je bouwt echt perfect zal zijn. Geertrui en Gijs met drie kinderen in Limburg denken daar anders over: “Wij woonden redelijk tevreden op korte afstand in onze eerste nieuwbouwwoning. Wat we misten was ruimte, binnen én buiten het huis. Onze wensen waren dus ruimte én licht.”

“Een bestaande woning konden we niet vinden, vrienden tipten ons toen over hun positieve ervaringen met het snelle betonsysteem van VarexHuis. Dat lovende verhaal was voor ons wel belangrijk, want een huis bouwen is en blijft een grote stap! Voor een goede persoonlijke band namen ze in Borne alle tijd. We hebben daar echt ons verhaal kunnen doen en we stonden werkelijk versteld hoe een woning die eigenlijk als basisconcept begon, uiteindelijk toch helemaal ons droomhuis werd! We kregen het gevoel dat alleen de dragende muren in het ontwerp bleven staan en de rest helemaal naar onze ideeën is aangepast.”

“Later gaf de bouwploeg van VarexHuis nog eens blijk van hun flexibiliteit, want ook tijdens de bouw dachten ze echt met ons mee en kwamen ze met perfecte oplossingen. De bouw was eigenlijk probleemloos en supersnel. Het casco staat echt in dagen, met lichtbetondelen opgebouwd, waartegen dan keurig gemetseld wordt. Wij wilden graag een sintelkleurige baksteen met donkere voeg. Andere delen zijn juist contrasterend wit gekeimd. Het tweekleuren-karakter hebben we zelf gekozen en we wilden ook extra veel ramen. Het dak heeft een chic ‘randje’ gekregen met platte dakpannen en aan de zonzijde nog 30 pv-cellen. Links wilden wij een garage/bijkeuken en er bleek nog ruimte voor een transparante open haard, diverse leuke hoekjes in de woonkamer/keuken en een heerlijke uitbouw op de zon, met openslaande tuindeuren.”

“We hebben twee écht ruime verdiepingen en daarom een doorlopende houten trap naar de zolderetage over de hele breedte. Ook andere dingen hebben we gelukkig bij VarexHuis kunnen regelen, bijvoorbeeld bijzondere radiatoren, de uitbouw, de badkamer. Hun contactpersoon Thijs Kamers heeft ons tijdens de hele route prettig bijgestaan! We hoorden direct wat bepaalde veranderingen kostten en kregen goede besparingstips. Kortom: snel en netjes gebouwd, écht ruim en heel licht. Ik beveel VarexHuis aan maar… als ik mijn vrouw voorstel om deze woning te verlaten en een derde keer nieuw te bouwen, zal ze verschieten van kleur… haha!”

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de woning van Gijs en Geertrui? Onze adviseurs vertellen u er graag over.

"We hebben een moordtijd gehad!" - Johan en Caroline
"Voor ons was belangrijk dat we een 'klik' hadden!" - Niels en Nicolien
Blijf altijd op de hoogte met onze digitale nieuwsbrief

AANMELDEN VOOR DE NIEUWSBRIEF