“Wij weten precies wat we willen en VarexHuis ging daarin mee als het mogelijk was!”

“We zijn niet van het standaardwerk. Als we iets mooi vinden, dan willen we dat net even anders. We konden maar geen aannemer vinden die iets kon ontwerpen dat we mooi vonden. Totdat wij met VarexHuis in gesprek kwamen op basis van ons eigen gemaakte ontwerp”.

De ervaringen met VarexHuis van Leo en Ella

In heel Nederland staat er geen huis dat lijkt op de woning die Ella en Leo zelf hebben ontworpen. Ze wilden absoluut geen standaard woning op de kavel die uitzicht biedt op de Dom van Brielle. VarexHuis hoefde het ontwerp op maar drie punten te wijzigen om de woning ook te kunnen realiseren. En inderdaad genieten ze voor het naar bed gaan even van het uitzicht op de Dom.

Terwijl ze beginnen te vertellen over het ontwerpproces zien ze vanuit de keuken voorbijgangers voor het huis even stilstaan. “Er staan vaker mensen te kijken. Dat vinden we leuk”, zeg Leo met enige trots. En gelijk heeft hij, want het huis is op een enkel punt na helemaal hun eigen ontwerp. Ella: “We zijn niet van het standaardwerk. Als we iets mooi vinden, dan willen we dat net even anders. We konden maar geen aannemer vinden die iets kon ontwerpen dat we mooi vonden. Toen hebben we computerprogramma’s geïnstalleerd en zijn zelf gaan ontwerpen. Leo het exterieur en ik het interieur. Doordat we van elkaar goed weten wat we mooi vinden, ging dat prima samen.”

VarexHuis bleek het juiste bouwbedrijf om Ella en Leo de ruimte te geven in de verdere inrichting van de woning. Ella: “Wij weten precies wat we willen en VarexHuis ging daarin mee als het technisch en budgettair mogelijk was. Ze hebben ook suggesties gedaan, die we graag aannamen. Bijvoorbeeld het aluminium aan de voorkant is door VarexHuis bedacht.” Leo: “Je merkt dat VarexHuis van oorsprong een timmerbedrijf is. Daardoor zijn ze in staat om afwijkende maten te maken. De garagedeuren zijn bijvoorbeeld breder dan standaard. Dat was geen enkel probleem. Je ziet het vakmanschap aan de detaillering van de boeiboorden en daklijsten.”

Ze hebben de woning semi-casco op laten leveren. De badkamers, de keuken, trap, stalen deuren, vloer en stucwerk hebben ze zelf gedaan of laten doen. Dat vroeg veel afstemming met VarexHuis, omdat de woning prefab uit betonnen elementen werd opgebouwd. Ella: “In betonnen wanden is het niet makkelijk om nog wat aan te passen. Dat betekende dat we vooraf heel goed moesten weten wat waar kwam. Voordat het werd geproduceerd, hebben we de tekeningen met alle plannen voor installaties en leidingen, stopcontacten, schakelaars en lichtpunten nog eens goed doorgenomen.

Kavel en Huis 

 

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de woning van Ella en Leo? Onze adviseurs vertellen u er graag over.

Blijf altijd op de hoogte met onze digitale nieuwsbrief

AANMELDEN VOOR DE NIEUWSBRIEF