“We vielen voor de duidelijkheid
die VarexHuis ons vooraf gaf”

“Een lange zoektocht naar de ideale woning kan ook ertoe leiden dat je steeds meer tot in detail weet hoe die ideale woning er dan uit moet zien. Als die niet te realiseren is door een bestaande woning aan te passen, kun je beter een nieuwe woning laten bouwen door een bedrijf dat graag aan de slag gaat met het stevige wensenpakket. VarexHuis greep deze uitdaging met beide handen aan”.

De ervaringen met VarexHuis van Paul en Hedwig

Een lange zoektocht naar de ideale woning kan ook ertoe leiden dat je steeds meer tot in detail weet hoe die ideale woning er dan uit moet zien. Als die niet te realiseren is door een bestaande woning aan te passen, kun je beter een nieuwe woning laten bouwen door een bedrijf dat graag aan de slag gaat met het stevige wensenpakket. Het resultaat is een landelijke moderne woning die past in de nieuwbouwwijk die dankzij de ruime opzet van grote kavels landelijk genoemd kan worden.

Het landelijke karakter van de woning begint al bij het zware eiken bij de entree onder een grote dwarse puntdak. De suggestie van pen-en-gat verbindingen is een detail die aangeeft dat de bewoners heel goed wisten hoe hun  nieuwbouwwoning moest worden. Dit bevestigt de bewoonster als ze vertelt hoe ze tot hun wensenlijst kwamen. “Toen we geen bestaande woning vonden om er onze woonwensen te realiseren, raakten we steeds meer overtuigd wat we wilden. Dat was om te beginnen een moderne landelijke stijl. We wilden vier slaapkamers en in ons gezinsleven is de keuken de centrale plek.” Haar partner vult aan: “We zijn buitenmensen, dus wilden we een ruime tuin en een veranda zodat we bijna het jaar rond buiten kunnen zitten. Beneden wilden we ook een aparte werkkamer.”

Met nog enkele details aan wensen kwamen ze uit bij VarexHuis, die het wensenpakket tot een ontwerp wist te maken en ze  meenam in het hele traject van keuzes. Ze pasten het ontwerp nog aan door de dwarse punt boven de entree te vergroten en voor de symmetrie schoorstenen aan beide uiteinden van het dak te bedenken. Om ook de garage bij de stijl aan te laten sluiten, is de garagedeur bekleed met dezelfde rabatdelen als in de gevels. Het buitenleven is mogelijk onder de beschutte veranda met vier heaters in de overkapping en een houthaard.

De bewoners kozen ervoor om VarexHuis de woning casco op te laten leveren en met bedrijven in de directe omgeving de woning af te laten bouwen. Bewoner: “We zijn te spreken over de duidelijkheid die VarexHuis ons vooraf gaf en de flexibiliteit tijdens het hele proces, zodat we nu met ons gezin kunnen wonen zoals we in de lange voorbereiding hadden bedacht. Al onze wensen zijn gerealiseerd in moderne landelijke stijl”.

Artikel VarexHuis in Droomhuis 2020

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de woning van Paul en Hedwig? Onze adviseurs vertellen u er graag over.

Blijf altijd op de hoogte met onze digitale nieuwsbrief

AANMELDEN VOOR DE NIEUWSBRIEF