Duurzaam bouwen met oog voor energie

Zelf een huis bouwen is niet alleen een investering voor nu, maar ook voor de toekomst. Daarom besteedt VarexHuis veel aandacht aan duurzaam bouwen. Dit doen we door een solide huis voor u te bouwen, dat jaren meegaat. Ook passen we slimme energiebesparende maatregelen toe.

VarexHuis woningen zijn standaard al heel energiezuinig. Niet voor niets krijgt ieder VarexHuis het energielabel A. Maar we doen meer. Met ons efficiënt ingerichte bouwproces waken we over duurzaam bouwen. Zo is de bouwperiode zo kort mogelijk, realiseren we weinig afval op de bouwplaats en maken we gebruik van duurzame materialen als EPDM en verf op waterbasis.

 

BENG 

Uw VarexHuis wordt standaard gebouwd volgens de BENG eisen (Bijna Energie Neutrale Gebouwen). De BENG is de vervanger van de EPC (EnergiePrestatieCoëfficient). De BENG is per 1 januari 2021 wettelijk bepaald en geeft aan hoe energiezuinig uw woning is. Bij de BENG eisen ligt de nadruk op het beperken van de energiebehoefte. 

VarexHuis bereikt de BENG norm door een zorgvuldig afgestemd pakket van hoogwaardige isolatie en energiebesparende maatregelen:

  • Vloer-, gevel- en dakisolatie met hoge isolatiewaarden
  • HR++ isolatieglas
  • Zonnepanelen (8 stuks)
  • Luchtwater warmtepomp in combinatie met vloerverwarming
  • Ventilatiesysteem met CO2-sensoren

 

Extra energiebesparende maatregelen

De BENG eisen zijn gunstig voor het milieu én uw portemonnee. Met een energiezuinige woning bespaart u namelijk flink op uw energierekening. Maar u kunt er ook voor kiezen om nog een stapje verder te gaan, door extra energiebesparende maatregelen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor:

  • Extra zonnepanelen
  • Een zonneboiler
  • Driedubbel HR+++ glas (triple glas)

 

Persoonlijk energieadvies

Op het gebied van duurzaamheid en energie heeft u heel veel mogelijkheden. Uw VarexHuis bouwcoach adviseert u graag. Uw kavel en woonwensen, maar ook uw gezinssamenstelling en budget, bieden altijd individuele kansen en mogelijkheden. Daarom ontvangt u bij VarexHuis een energieadvies op maat, waarmee uw nieuwe huis klaar is voor de toekomst.

EPC 0 en NOM woning, wat houdt het in?

EPC 0, energieneutraal, Nul-op-de-meter, u ziet diverse termen voorbij komen. Maar wat betekenen deze termen, wat is het verschil en misschien wel het belangrijkste wat is het voordeel?

Meer weten?

Heeft u specifieke wensen op het gebied van duurzaam bouwen? Leg uw wensen vrijblijvend voor aan één van onze adviseurs. Zij vertellen u graag meer over uw mogelijkheden en de bijbehorende prijzen.

Blijf altijd op de hoogte met onze digitale nieuwsbrief

AANMELDEN VOOR DE NIEUWSBRIEF