Bij VarexHuis bouwen we uw huis met een casco van lichtbeton. Hiervoor gebruiken we prefab elementen, die kant-en-klaar op de bouwplaats aankomen. Zo kunnen we uw huis razendsnel bouwen. Maar een lichtbeton casco biedt u nog veel meer voordelen.

De prefab elementen worden gefabriceerd in de fabriek van onze leverancier. Omdat we hierdoor niet afhankelijk zijn van weersomstandigheden, kunnen we het hele jaar door starten met de bouw van uw huis. Zodra alle elementen gereed zijn, worden ze vervoerd naar uw kavel. De elementen zijn kant-en-klaar, inclusief sparingen voor deuren en ramen. Zelfs het leidingwerk is al voorbereid. Vervolgens zetten we het casco van lichtbeton elementen, gecombineerd met betonnen vloeren, binnen enkele dagen in elkaar. Zo bouwen we uw woning kwalitatief en razendsnel.

 

Waarom kiest u voor lichtbeton?

Lichtbeton is een materiaal van hoge kwaliteit, met veel voordelige eigenschappen:

  • Duurzaam en snel bouwproces
  • Uitstekende warmte- en geluidsisolatie, zodat u comfortabel kunt wonen
  • Goede vochtregulering, voor een gezond en uitgebalanceerd binnenklimaat
  • Minimale krimpwerking, waardoor vrijwel geen krimpscheuren in uw wanden kunnen ontstaan

Wonen in een huis met een lichtbeton casco betekent vooral comfortabel wonen. Lichtbeton zorgt er namelijk voor dat de temperatuur en luchtvochtigheid in uw huis constant blijft. Wanneer de luchtvochtigheid of temperatuur teveel stijgt, neemt het lichtbeton het vocht en de warmte op. Zodra dit weer daalt, zal het lichtbeton het opgenomen vocht en de warmte langzaam weer afgeven.

 

Wat is lichtbeton?

Zonder al te technisch te worden: lichtbeton is een betonsoort waar het traditionele grind is vervangen door geëxpandeerde kleikorrels. U kunt het vergelijken met de hydrokorrels die bij planten worden gebruikt. Deze kleikorrels zorgen ervoor dat lichtbeton zijn specifieke eigenschappen krijgt, zoals de hoge warmte- en geluidsisolatie. Lichtbeton wordt vooral gebruikt bij het maken van prefab elementen, bestemd voor woningbouw.

 

Verschillen met andere materialen

Door de aantrekkelijke eigenschappen van lichtbeton heeft dit materiaal grote voordelen ten opzichte van andere materialen en bouwmethodes. Een belangrijk verschil ziet u pas later, bij uw wand- en plafondafwerking. Omdat uw VarexHuis is gebouwd met elementen uit één stuk, kunnen vrijwel geen krimpscheuren ontstaan.