Uw huis bouwen met kalkzandsteen

Bij VarexHuis bouwen we uw huis met kalkzandsteenblokken. Deze kant-en-klaar blokken worden op de bouwplaats verwerkt tot wanden. Zo bouwen we uw huis razendsnel. Kalkzandsteenblokken bieden veel voordelen.

VarexHuis bouwt uw woning traditioneel. Steen voor steen. We passen geen houten binnenwanden of houten verdiepingsvloer toe. Zowel de dragende als de niet dragende wanden zijn van kalkzandsteen.

Met hoge verwerkingssnelheden en lage afwerkingskosten ontstaan strakke en vlak afgewerkte wanden met een hoge draagkracht, zeer goede geluidsisolatie en een hoge brandwerendheid. Hierdoor is kalkzandsteen het meest toegepaste bouwmateriaal voor constructieve wanden in de woningbouw.

  • Hoge isolatiewaarde: Kalkzandsteen metselblokken hebben goede isolerende eigenschappen, waardoor ze bijdragen aan lagere energiekosten voor verwarming en koeling.
  • Hoge geluidsisolatie: Door het massieve karakter van de kalkzandsteen metselblokken, wordt een hoge geluidsisolatie gehaald. Dit bevordert de kwaliteit van het leefklimaat.
  • Milieuvriendelijk: Kalkzandsteen metselblokken zijn gemaakt van natuurlijke materialen en kunnen na gebruik worden hergebruikt of gerecycled.
  • Gemakkelijk te verwerken: Kalkzandsteen metselblokken zijn gemakkelijk te verwerken en op maat te maken. Dit zal uiteindelijk het bouwproces versnellen.
  • Sterkte: Kalkzandsteen metselblokken zijn sterk en duurzaam.
  • Brandveiligheid: Kalkzandsteen metselblokken hebben een hoge brandwerendheid en kunnen branden een enige tijd weerstaan. Kalkzandsteen is een ontbrandbaar materiaal.

Compleet overzicht

Sleutelklaar, volledig casco en half casco: wat is nu precies het verschil? In ons handige overzicht ziet u in één oogopslag wat er wel en niet is inbegrepen bij deze verschillende vormen van bouwen.

Meer weten?

Heeft u specifieke wensen op het gebied van casco bouwen? Leg uw wensen vrijblijvend voor aan één van onze adviseurs. Zij vertellen u graag meer over uw mogelijkheden en de bijbehorende prijzen.

Blijf altijd op de hoogte met onze digitale nieuwsbrief

AANMELDEN VOOR DE NIEUWSBRIEF