Alle nieuwbouw woningen worden bij VarexHuis gasloos gebouwd. Alle woningen rusten we standaard uit met een lucht-water-warmtepomp in combinatie met vloerverwarming op de begane grond en 1e verdieping. Onze prijzen zijn standaard gebaseerd op verwarmen zonder gas. Dus geen verrassingen achteraf.

Wij bouwen alle nieuwbouw woningen gasloos. VarexHuis rust alle woningen standaard uit met een lucht-water-warmtepomp in combinatie met vloerverwarming op de begane grond en 1e verdieping. Onze prijzen zijn standaard gebaseerd op verwarmen zonder gas.

Alle omgevingsvergunningen die bij de betreffende gemeente worden ingediend zijn op basis van verwarming in de woning middels een warmtepompsysteem. Daarbij kunt u als consument kiezen voor een luchtwater warmtepomp of een aardwarmtepomp. Zo voldoet uw woning aan de nieuwste eisen op het gebied van comfort en energieverbruik en creëert u meteen waarde behoud van uw woning.

 

Luchtwater warmtepomp

Een Varex woning is standaard voorzien van een individuele lucht/water-warmtepomp voor het verwarmen van de woning. Daarnaast wordt door de warmtepomp warm tapwater geleverd. De energie die zich in de buitenlucht bevindt wordt via de warmtepomp aan het afgiftesysteem (vloerverwarming op de begane grond en 1e verdieping) van de woning afgestaan. De elektrisch aangedreven warmtepomp warmt het aangevoerde water op voor het vloerverwarmingssysteem en het warmt het drinkwater op voor warm kraanwater.

In feite werkt een warmtepomp omgekeerd aan een koelkast. Een circulerend koelmedium onttrekt warmte aan de buitenlucht en staat dit met een bruikbare temperatuur weer af aan het water van de vloerverwarming.

Het binnen-deel van de warmtepomp is ongeveer zo groot als een koel-/vriescombinatie en bestaat hoofdzakelijk uit de volgende onderdelen:

  • een compressor;
  • een boilervat (voor warm kraanwater) met verwarmingselement;
  • een buitentemperatuurvoeler;
  • een kamerthermostaat.

Het buiten-deel van de warmtepomp wordt op minimaal 5 meter uit de erfgrens met de buren geplaatst. Dit buiten-deel bevat een ventilator + compressor waardoor de buitenlucht wordt aangezogen zodat de energie welke zich hierin bevindt kan worden benut.

 

Aardwarmtepomp

Een aardwarmtepomp haalt warmte uit de aarde. Met een aardwarmtepomp kunt uw zowel verwarmen als koelen. Het voordeel van een aardwarmtepomp is dat het rendement niet afhankelijk is van het weer. Dieper in de aarde is het altijd dezelfde temperatuur, daarmee is uw opbrengst ook altijd gelijk.

 

Wat kan er wel, en wat kan er niet met een warmtepomp

• Een warmtepomp verwarmd met lage temperatuurverwarming. Dit is ideaal met vloerverwarming.
• De warmtepomp zorgt ook voor koeling (niet vergelijkbaar met een airco)
• U kunt ook douchen met een warmtepomp
• Een lucht warmtepomp gebruikt stroom, een combinatie met zonnepanelen (PV panelen) is dus ideaal.

 

Persoonlijk energieadvies

Op het gebied van duurzaamheid en energie heeft u heel veel mogelijkheden.

Heeft u vragen?

Op onze FAQ-pagina hebben we een aantal veel gestelde vragen én antwoorden over duurzaamheid en energie voor u op een rijtje gezet.