Als u zelf een huis wilt bouwen komt er veel op u af. Hoe moet uw nieuwe huis eruitzien en welke materialen wilt u gebruiken? En hoeveel huis krijgt u voor uw geld? Hier ontdekt u alles over het bouwproces van VarexHuis. Een uniek en flexibel concept waarmee u binnen enkele maanden een kwalitatief hoogwaardige vrijstaande woning bouwt.

Stappenplan

U wilt zelf een huis bouwen. Maar waar moet u beginnen en waar moet u allemaal aan denken bij zo’n ingewikkeld proces? Bij VarexHuis helpen we u graag. Ons deskundige bouwteam begeleidt u van schets tot oplevering. Hoe we dit doen? U leest het in ons stappenplan.

Bouwmethode

Achter het principe van VarexHuis zit een uitgekiend bouwsysteem, ontstaan uit onze jarenlange ervaring. Hierdoor zijn we in staat uw woning snel en goed te bouwen. We hebben over ieder detail nagedacht, zodat er bij de bouw van uw VarexHuis niets meer mis kan gaan.

Casco van kalkzandsteen

Het VarexHuis bouwconcept is gebaseerd op traditionele bouw, gecombineerd met slimme toepassingen die zorgen voor nog meer kwaliteit. Zoals ons casco van kalkzandsteen elementen, dat binnen enkele dagen op uw kavel wordt opgebouwd. Kalkzandsteen is een materiaal van hoge kwaliteit, met veel voordelige eigenschappen.

Duurzaamheid & energie

Zelf een huis bouwen is niet alleen een investering voor nu, maar ook voor de toekomst. Daarom besteedt VarexHuis veel aandacht aan duurzaam bouwen. Ook passen we slimme energiebesparende maatregelen toe.

Gasloos bouwen

Per 1 juli 2018 is het besluit door de overheid genomen dat alle nieuwbouw woningen gasloos worden gebouwd. VarexHuis rust alle woningen standaard uit met een lucht-water-warmtepomp in combinatie met vloerverwarming op de begane grond en 1e verdieping.

Casco bouwen

Bent u een handige klusser? En vindt u het leuk om zelf uw huis helemaal af te maken? Dan is casco bouwen een interessante optie voor u. VarexHuis zorgt voor de ruwbouw en u bouwt zelf uw huis zelf verder af. U kunt kiezen uit twee pakketten: volledig casco en half casco.

Prijszekerheid

Het bouwconcept van VarexHuis biedt u het beste van twee werelden: een op maat gemaakt huis van hoge kwaliteit, voor een scherpe vaste prijs. Het is als bouwen met een architect, maar zonder het stevige prijskaartje. En u loopt geen enkel risico!

Sleutelklaar bouwen

Een woning kan op drie manieren aan u worden opgeleverd: casco, half casco of sleutelklaar. Bij VarexHuis bouwen we uw nieuwe woning standaard sleutelklaar. Dat is fijn voor u, want VarexHuis bespaart u tijd en zorgen!

Woordenlijst

Als u plannen heeft om zelf een huis te bouwen, komt u veel nieuwe woorden tegen. In gemeentelijke stukken, maar ook bij de ontwikkeling van uw ontwerp en de bouw van uw huis. Hier vindt u een heldere uitleg van veel voorkomende bouwtermen en begrippen.

FAQ

Heeft u een vraag over bouwen met VarexHuis? Of wilt u meer weten over het bouwproces en alle zaken die daarbij komen kijken? Natuurlijk helpen onze adviseurs u graag, maar hier vindt u alvast een overzicht van veel gestelde vragen en antwoorden.