“Je kunt met dit concept alle kanten uit”

Al vanuit de polder prijken de spitse contouren van de woning van Eefke en Rutger boven de ‘buurtjes’ uit. Deze slim in elkaar overgaande dubbele woningvorm boekt naast hoogte- ook ruimtewinst. Het concept van VarexHuis berust op veel praktische ruimte, in een lichtbeton casco met betonnen vloeren, afgewerkt met traditioneel metselwerk.

De ervaringen met VarexHuis van Eefke en Rutger

Al vanuit de polder prijken de spitse contouren van de woning van Eefke en Rutger boven de ‘buurtjes’ uit. Deze slim in elkaar overgaande dubbele woningvorm boekt naast hoogte- ook ruimtewinst. Het concept van VarexHuis berust op veel praktische ruimte, in een lichtbetonnen casco met betonnen vloeren, afgewerkt met traditioneel metselwerk.

Dit gezin woonde al enkele jaren in de buurt en met de aanschaf van deze kavel van ca. 810 m2 ontstond het plan om met Bouwonderneming Oude Wolbers deze VarexHuis variant te ontwikkelen. Eefke: “Je kunt met dit concept als vertrekpunt alle kanten uit. Gaandeweg werd het steeds luxer; wij wilden graag enkele klassieke elementen met landelijkheid combineren.”

Die opdracht aan VarexHuis met huisarchitect Te Kiefte uit Borne, blijkt een voltreffer. De woning toont hoog en heeft een ‘blonde’ baksteen, in wildverband gemetseld met een iets terugliggende voeg. We zien Belgisch hardstenen dorpels, rondom is een donker gestuukt trasraam, de goten en hemelwaterafvoeren zijn geheel in stijl van zink. Er zijn hanenkammen boven de ramen en kenmerkende ‘oortjes’ gemetseld, twee schoorstenen en iets uitkomende dakranden. Op het dubbele dak liggen keramische, antracietkleurige pannen. Opvallend zijn de solide hardhouten roeden en kozijnen, met leuke bovenraampjes op de verdieping. Bij de ramen zijn houten louvreluiken gekomen die ook boven van binnenuit bedienbaar zijn.

Door de flexibele aanpassingen werd deze relatief smalle kavel goed benut en zijn binnen prachtige doorkijkjes ontstaan, bijvoorbeeld van de woonkeuken vóór, via de living, naar de tuinkamer achter. Veel openslaande deuren onderhouden een transparant contact met de gezellige veranda en achtertuin. Er is eerst een prefab kelder geplaatst, waarmee de inhoud van deze dubbele schoonheid op maar liefst 1000 m3 komt. Er werd in totaal slechts vijf maanden gebouwd.

Eefke en Rutger hebben de landelijke stijl een eigen dimensie gegeven. De stijlvolle kenmerken zijn succesvol doorgevoerd in een tijdloos, warm en sfeervol interieur. Een VarexHuis met stijl dus; vraag gerust hoe het kan én profiteer ervan!

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de woning van Eefke en Rutger? Onze adviseurs vertellen u er graag over.

Blijf altijd op de hoogte met onze digitale nieuwsbrief

AANMELDEN VOOR DE NIEUWSBRIEF