“Wat ons trof was de duidelijke communicatie en het complete verhaal wat ze ons voorschotelden”

Nieuwegein is een prima plek om te wonen. Dat vinden ook Leontine Lagemaat (44) en Bas Baars (45) en hun dochters Cato (9) en Elsie (14). Dat vonden ze altijd al. Zeker als je een leuk huis hebt in een leuke buurt. Dus een nieuwe woning: het hoefde echt niet per sé.

De ervaringen met VarexHuis van Leontine en Bas

Nieuwegein is een prima plek om te wonen. Dat vinden ook Leontine Lagemaat (44) en Bas Baars (45) en hun dochters Cato (9) en Elsie (14). Dat vonden ze altijd al. Zeker als je een leuk huis hebt in een leuke buurt. Dus een nieuwe woning: het hoefde echt niet per sé.

Maar toch…. Iets meer ruimte in en om het huis. Dat zou niet onprettig zijn. Dus hielden Leontine en Bas wel altijd een half oogje open. Op zoek naar een mooie buitenkans. Ze keken naar bestaande huizen en nieuwbouwprojecten. Maar pas toen ze tegen een bouwkavel aanliepen in de wijk Blokhoeve – vlakbij waar het Merwedekanaal en Amsterdam-Rijnkanaal samenvloeien – werden de plannen echt concreet. Hier lieten zij hun VarexHuis bouwen. Helemaal naar eigen wens. We spraken met Leontine over haar ervaringen.

Leontine vertelt: “We wonen inmiddels sinds januari dit jaar op ons nieuwe adres. Het bevalt ons uitstekend. De wijk is leuk. Lekker ruim opgezet. En we hebben fijn contact met de buurt. Nou ja, dat is op zich ook niet zo heel raar. Sommige van de gezinnen in de buurt die kenden we al. Van de sportclub. En waar we nu wonen is niet zo heel ver van onze oude woning af. Mijn jongste dochter Cato kon gewoon op dezelfde basisschool blijven. Dat was ook wel een van de redenen dat we hier in Blokhoeve ons nieuwe huis hebben laten bouwen.”

Een kookeiland als middelpunt

Het was een van de bekenden die al eerder naar Blokhoeve was getrokken die de familie wees op de mogelijkheden van een VarexHuis. Leontine: “Zij wonen een straat verderop en hadden zelf ook een VarexHuis laten bouwen, met al hun woonwensen erin verwerkt, en waren daar erg enthousiast over. Daarom hebben wij ook maar eens contact gelegd met VarexHuis. Wat ons trof was de duidelijke communicatie en het complete verhaal wat ze ons voorschotelden. Er was veel aandacht voor onze wensen en natuurlijk voor alle mogelijkheden die horen bij het bouwen van een VarexHuis.”

En dat er zoveel mogelijkheden zijn, is natuurlijk fijn. Maar het is soms ook lastig beslissen. Zo had de familie eerst een heel ander VarexHuis in gedachten tot ze in een magazine van VarexHuis hun huidige woning zag. Die voldeed eigenlijk nog veel meer aan hun wensen. Leontine lachend: “Toen we dat huis zagen, was dat het ineens helemaal. Of bijna helemaal dan. We hadden nog wel enkele aanpassingen in gedachten natuurlijk. Zo wilden we eigenlijk koken met ons gezicht naar de woonkamer. Dat is net even anders als we in de catalogus hadden gezien. Dus we hadden zelf een idee geopperd om de keuken om te draaien. Maar we twijfelden daar nog wel een beetje over. Pas na een bezoekje aan de architect van VarexHuis kreeg de keuken zijn huidige indeling. De architect hoorde onze wens aan en tekende een voorstel met een kookeiland als middelpunt van onze keuken en woonkamer. En zo is het geworden.” Ander aanpassingen die Leontine en Bas lieten maken waren een tweede erker in de woonkamer en een extra dakkapel.

Bijna elke dag kijken

Toen de plannen eenmaal definitief waren en de handtekeningen gezet ging het snel. De eerste spade ging in juli de grond in en de oplevering volgde in november van dat jaar al. Leontine: “En dan lag de bouw ook nog eens vier weken stil vanwege de bouwvakvakantie. Dus het is allemaal heel vlot verlopen.”

Tijdens de bouw ging het gezin met regelmaat kijken. Dat ze al in de buurt woonden bleek ook nu weer een voordeel. Leontine: “Omdat onze nieuwe kavel vlakbij was, konden we heel vaak even langskomen op de bouw. En dat deden we ook. Soms wel dagelijks. Alleen, of met familie en vrienden. We gingen zelfs zo vaak dat de kinderen het bijna saai begonnen te vinden. Maar wij vonden het heel fijn. Zo vaak laat je geen huis bouwen. Het was voor ons de eerste keer. En waarschijnlijk ook de laatste, want we gaan hier niet zomaar weer weg.”

Gedurende het hele proces heeft de familie Baars-Lagemaat een heel goed gevoel overgehouden aan de begeleiding door de medewerkers van VarexHuis. Zowel met de verkoopadviseur als de werkvoorbereider en de uitvoerder: “Je leert de mensen daar ook echt kennen. Grappig was dat we de uitvoerder ook ná de bouw nog regelmatig spraken. Niet vanwege het aantal opleverpunten. Want die waren er niet zoveel. Maar omdat onze directe buren op hun kavel inmiddels ook een VarexHuis hebben laten bouwen.”

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de woning van Leontine en Bas? Onze adviseurs vertellen u er graag over.

"Voor ons was belangrijk dat we een 'klik' hadden!" - Niels en Nicolien
Blijf altijd op de hoogte met onze digitale nieuwsbrief

AANMELDEN VOOR DE NIEUWSBRIEF